loading...
بروزترین مرجع نرم افزاری -تفریحی وآموزشها
آخرین ارسال های انجمن
gol andam بازدید : 5 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

آموزش سلامت جنسی نداریم/86 درصد والدین در مورد مسائل جنسی با فرزندشان حرف نمی زنند

جامعه > سلامت - امروز روز جهانی سلامت جنسی است و از این روز مرکز ناباروری ابن سینا مراسمی را با شعار حقوق جنسی که در مرکز درمان ناباروری برگزار کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،بهزاد قربانی مدیر درمان مرکز درمان ناباروری ابن سینا گفت: آموزش سلامت جنسی حلقه مفقوده نظام بهداشت و درمان کشور است،‌نیمی از خانواده‌ها از مشکلات زناشویی رنج می‌برند و برای گرفتن این آموزشها سرگردان هستند.
وی گفت: آموزش سلامت جنسی در برنامه‌های آموزش کشور ما حلقه مفقوده است. بسیاری از هموطنانمان از این مشکل رنج می‌برند و نمی‌دانند برای درمان باید به کجا مراجعه کنند. این افراد به برخی متخصصان رشته‌های غیرمرتبط مراجعه می‌کنند و دچار سرگردانی می‌شوند و در نهایت مجبورند برای حل مشکل خود از توصیه‌های غیرعلمی و غیر پزشکی اطرافیان استفاده کنند.
وی گفت: اگر بتوانیم در زمینه آموزش و اطلاع‌رسانی این حوزه فعالیت کنیم حداقل کمکی که به مردم می‌شود این است که بدانند برای درمان مشکلات رفتارهای جنسی خود باید به کجا مراجعه کنند.
وی با انتقاد از سیستم آموزشی کشور گفت: ما الان نه در مدارس و نه در دانشگاه آموزش صحیحی در مورد رفتارهای صحیح جنسی نداریم و حتی زوجینی که برای آزمایش‌های قبل از ازدواج مراجعه می‌کنند تنها در حد محدودی در مورد روش‌های پیشگیری از بارداری آموزش می‌بینند که حتی برای شرکت در این کلاس‌ها هم رغبتی وجود ندارد و به مقوله آموزش جدی نگاه نمی‌شود.در صورتی که همین کلاس‌ها می‌تواند مکان مناسبی برای آموزش اولیه مسائل زناشویی باشد نه اینکه افراد این گونه مسائل را از اطرافیان و شاید هم به شکل ناصحیح بیاموزند.


تأثیر روابط جنسی زوجین بر طلاق
در ادامه عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی مرکز ابن‌سینا گفت: عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا به طرحی که در ایران توسط انجمن آسیب‌شناسی انجام شد اشاره کرد و گفت: این تحقیق در مورد تأثیر روابط جنسی زوجین بر طلاق بوده و روی 1600 زوج و 800 زوج در حال طلاق و 800 زوج که مشغول زندگی عادی بودند در 4 استان کشور انجام شده است.
وی در مورد نتایج این تحقیقات گفت: 71 درصد زوجین اعلام کرده‌اند که هیچگاه در مورد مسائل زناشویی آموزشی ندیده‌اند و 86 درصد آن‌ها این موضوع را مطرح کردند که هیچ وقت در این مورد با فرزندانشان صحبت نمی‌کنند همچنن 59 درصد زوجین اعلام کرده‌اند که هیچ مرکزی را برای برطرف کردن مشکلات زناشویی خود نمی‌شناسند.
گرشاسبی افزود: در کشورهای اروپایی اگرچه فرآیند مربوط به آموزش رفتارهای جنسی در مقاطع مختلف گنجانده شده اما باید سعی کنیم در کشور ما بر مبنای اعتقاد چارچوب‌های جامعه و باورهای دینی نکات ضروری را از طریق خانواده و به شیوه درست به فرزندان بیاموزیم.
وی بر این نکته تأکید کرد که آموزش‌ها باید مبتنی بر شواهد، متناسب با فرهنگ و حاصل تحقیقات قوی علمی باشد و لزوماً آموزش جامعی که در کشوری مانند آمریکا برگزار می‌شود متناسب با کشور ما نیست و حتی آموزشی که در تهران به عنوان پایتخت ارائه می‌شود باید با یک استان محروم متفاوت باشد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی در مورد چالش‌های پیش رو برای آموزش رفتارهای صحیح جنسی گفت: مهمترین نگرانی برای والدین و سیاستگذاران این است که این آموزش‌ها روی رفتارهای جنسی نوجوانان اثرگذاشته و یکسری حرمت‌ها شکسته شود و در پیامد آن هنجارهای اخلاقی در جامعه تضعیف شود.


نیمی از موارد جدید ایدز جوانان زیر ۲۴ سال هستند
به علت ضعف در آموزش رفتارهای صحیح جنسی نیمی از موارد جدید ایدز در جوانان زیر ۲۴ سال بروز می‌کند. ۸۶ درصد خانواده‌ها هرگز درباره مسائل جنسی با فرزندانشان حرف نمی‌زنند.
آزیتا گشتاسبی به نقش آموزش صحیح رفتارهای جنسی در جوامع اشاره کرد و گفت: بسیاری از سیاستگذاران و والدین آموزش رفتارهای جنسی به نوجوانان را عاملی برای شکسته شدن حرمت‌ها و هنجارهای اخلاقی در جامعه می‌دانند.
وی گفت: اگر بخواهیم به زبان آمار و ارقام حرف بزنیم سالانه 111 میلیون مورد جدید از بیماری‌های منتقله به روش جنسی در افراد جوان و زیر 30 سال بروز می‌کند.
وی ادامه داد: حتی آمارها در کشورهای غربی نشان می‌دهد بیش از نیمی از موارد جدید ایدز در جوانان زیر 24 سال بروز می‌کند و 10 درصد زایمان‌ها بین سنین 15 تا 19 سالگی اتفاق می‌افتد و کشورهای پیشرفته سالانه شاهد بیش از 4 میلیون بارداری ناخواسته بین نوجوان‌های خود هستند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با اشاره به مطالعاتی که در 19 کشور جهان از جمله آمریکای شمالی، کشورهای آفریقایی و اروپا انجام شده گفت: تقریباً یک سوم نوجوانان این کشورها به شکل‌های مختلف مورد آزارهای جنسی قرار گرفته‌اند که این رقم در بین دخترها بالاتر از پسرها بوده است.
وی ادامه داد: حتی سازمان بهداشت جهانی به طور تخمینی اعلام کرده که هر 5 دقیقه یک نفر به دلیل رفتارهای جنسی خودکشی می‌کند که این امر ممکن است شکست عاطفی یا سوء استفاده و آزارهای جنسی باشد.
گشتاسبی به این نکته اشاره کرد که همواره برای آموزش رفتارهای جنسی بین والدین، معلمان و سیستم آموزشی تقابل و تضاد وجود دارد و از ابتدا رفتارهای جنسی را به عنوان گناه، تنبیه و کاری نادرست در ذهن فرزندان جا می‌اندازیم و از طرفی دیگر اینترنت و فیلم‌ها اطلاعات دیگری را به فرزندانمان منتقل می‌کند و باعث می‌شود که آنها دچار تضاد شوند و اگر مشکلی هم پیدا کنند تمایلی برای حل مشکل خود نخواهند داشت. این مسئله الان معضلی است که در گروه جوانان با آن برخورد کرده‌ایم.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 77
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 22
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 26
  • بازدید ماه : 82
  • بازدید سال : 272
  • بازدید کلی : 5,275